Styrk din selvtillid når du skal procedere

Livet som ung advokat kan være hårdt. Vi har alle læst og hørt om unge fuldmægtige, som knokler en vis legemsdel ud af bukserne for at få succes i jobbet, og i mange advokatfirmaer er det stadig sådan, at partnerne forventer, at de unge virkelig knokler for at bevise deres værd. Der er nu ved at brede sig lidt andre holdninger – de unge skal ikke knokle sig en gang stress til – men der forventes stadig meget.

Vejen til advokatgerningen er fyldt med krav, og noget som mange unge jurister er nervøse for, er den periode, hvor de skal lære at procedere. Det vil sige gennemføre en retssag og tale den tiltaltes sag i retten.

Ud over at være en skarp jurist handler en succesfuld procedure også om at have selvtilliden i orden. Og man kan give sin selvtillid et ordentlig skub fremad ved at sørge for, at man rent fysisk føler sig godt tilpas. For eksempel vil det være en god idé at arbejde med sin mundhygiejne, så man føler, at man fremstår frisk og med stil. Misfarvede tænder kan være meget hæmmende for folk, og ved at undgå det kan man som ung procesadvokat i retten komme et skridt foran. Hos firmaet Gum kan man få gode råd og læse om de forholdsregler man kan tage for at undgå misfarvede tænder, og også læse om, hvordan man kan fjerne problemet, hvis det skulle være opstået.

I amerikanske krimier – i hvert fald af lidt ældre dato – var det et vigtigt indslag, når hovedpersonen, advokaten, i retten fremlagde sin sag for med sin veltalenhed fik den tiltalte frikendt. Sådan er det ikke helt, men handlingen er der mange unge jurister, der er ganske nervøse for alligevel. En frisk mund og et friskt ydre er en god måde at styrke selvtilliden på, og det er lettere at holde sig rank og føre sin sag, hvis man føler sig godt tilpas og hviler i sig selv. Har du selvtilliden i orden og kan din jura, har du alle muligheder for at få en skarp karriere som advokat og skabe dig et liv uden de store materielle bekymringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_adventure