Hvad skal der til for at blive advokat?

Ønsker man at blive advokat, så kan det være fornuftigt at kigge ud over simple forhold som karakter- og skolekrav. Der er særlige egenskaber og karaktertræk, der er værd at have med i sin vurdering af, om jura er det rette valg. Bag den store prestige og flotte lønseddel ligger der et enormt stykke arbejde. Evnen til at forventningsafstemme kræves ikke kun den færdiguddannede advokat, men også af den kommende.

Her er, hvad det kræver

Uddannelse tager minimum 8 år. Man skal gennemføre bachelor, kandidat og et par år som advokatfuldmægtig, før man kan kalde sig selv for advokat. Man kan ikke vælge egne interesseområder fra start, så er der allerede stor kendskab til det danske skattesystem, er det ikke muligt at udnytte dette hele vejen gennem uddannelsen.

Som person skal man være i stand til at ræsonnere på rolig, løsningsorienteret vis. Det vil man få trænet, men det er værd at huske, hvor meget det spiller ind for en advokats dagligdag. Eksisterende evner kan derfor være en fordel, og det samme gør sig gældende i forhold til at kunne formidle og bruge denne analytiske fremgangsmåde og viden under præsentationer. Man skal være i stand til at tilsidesætte stress til fordel for fattet tålmodighed.

Her er, hvad man kan se frem til

Jura forbindes med stor anerkendelse, og det gør man sig da også fortjent til som advokat. Måske har man undervejs haft købt et par flotte rammer og brugt kunst eller visualisering af særlige love som motivation på uddannelsen. Her kan man med fordel se frem til at udskifte indholdet i rammerne med diplomer og beviser. Som færdiguddannet kan man komme til at gøre den store forskel, der altid har været at finde i tankerne bag det store valg. Allerede under årene som advokatfuldmægtig er der udsigter til god løn, og man kan nu arbejde med de specialområder, man har valgt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_adventure