Livet som advokat

Drømmer du om et liv som advokat i overhalingsbanen i Danmark eller i udlandet? Så er der masser af muligheder, hvis du vælger juraen som levevej. Du kan både blive offentligt ansat advokat ved retsvæsenet, privatansat advokat eller advokat i en privat eller offentlig virksomhed, hvor der er brug for at have adgang til juridisk assistance af inhouse advokater.

At være advokat er en spændende karrierevej, og der kræves forskellige egenskaber, hvis man vil have held med at gå denne vej. Der er ikke bare formelle krav, men også en række personlige egenskaber, der skal være i orden. Og så er der den fysiske fremtoning, som kan betyde en del. Især betyder den noget, hvis man vælger at blive advokat, der skal føre retssager ved domstolene. Her betyder evnen til at fremlægge en sag, tale for sin – eller rettere: klientens – sag og virke overbevisende ofte, om en sag kan vindes eller ej. Den fysiske fremtoning understreger, hvordan man virker på omgivelserne, så har du som advokat et vindende udseende, betyder det rent faktisk en del, selv om det ikke burde være sådan.

Du kan selv gøre noget, hvis du ikke er helt tilfreds med dit udseende. Har du for eksempel mistet en del af håret, kan en PRP behandling være en vej til at genvinde fordums hårpragt, så du igen kan fremstå, som du ønsker det. Husk myten om Samson, der var stærk som en okse – kraften sad i håret, og da en elskerinde klippede det af, mistede han alle sine kræfter. Måske kan du fastholde dine kræfter i retssalen ved at sørge for at dit hår er, som du ønsker det!

Forskellige karriereveje

Der er stor forskel på, om man som ung advokat vælger at gå ad den private vej og begynde i et advokatfirma, eller om man vælger at blive ansat i en kommune eller i det offentlige retsvæsen. I det private må en ung advokatfuldmægtig være indstillet på særdeles lange arbejdsdage med sager fra morgen til sen aften, og det er selvfølgelig hårdt. Har man succes, kan det til gengæld være indgangen til en perlerække af spændende sager og ikke mindst til en indtjening, der kan være ganske imponerende. Det betyder meget for mange, som derfor vælger at gå denne vej.

Som offentligt ansat advokat kan du have lidt nemmere ved at holde normale arbejdsdage, og der er typisk helt klare regler for, hvordan vilkårene er. Ikke så få advokater, som er ansat i et af de store private advokatfirmaer, vælger at skifte til det offentlige, når de får familie og børn. Det er tit nemmere at få det hele til at hænge sammen, når man vælger ansættelse i det offentlige.

For de skarpe, unge hjerner er livet som advokat en uendelig vifte af muligheder. Mange vælger at fortsætte deres uddannelse i udlandet, for eksempel i USA eller Storbritannien, og dermed åbnes dørene til en international kæde i udenlandske advokatfirmaer, afdelinger af danske firmaer i udlandet, eller i nogle af de mange NGO’er, der har kontorer i verdens hovedstæder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_adventure