Alt om love for løbere i Danmark

I denne artikel kommer vi hele vejen rundt i forbindelse med løberes lovmæssige færdsel i det offentlige i Danmark. Få svar på spørgsmål om, hvor du må løbe, og hvor du bør holde dig væk fra.

Overvej at løbe derhjemme

Det er dejligt at løbe udendørs, og det gælder især i naturlige omgivelser som fx parker og skove. Men det er ikke altid, at det danske vejr lægger op til at løbe i det offentlige. Hvis du er vild med at løbe, kan du overveje at investere i et godt løbebånd, så du kan løbe alle årets dage derhjemme. Du kan naturligvis også skifte mellem at løbe derhjemme, og at løbe i det offentlige.

Har du lov til at løbe på cykelstien?

Det er ikke overraskende, at cykelstien er forbeholdt til cykler. Derfor må du i udgangspunktet ikke løbe på cykelstien. Dog, hvis der hverken er gangsti eller fortov, er det tilladt at løbe på en cykelsti. Dog må du ikke være til gene for cyklisterne.

Er der specifikke færdselsregler for løbere?

Vi har søgt, og nej, der er ingen specifikke lovgivninger for løbere. Når du bevæger dig til fods i den offentlige trafik, defineres du som gående. Det betyder at du skal overholde de færdselsregler, som er fastsat for gående personer.

Hvilken retning skal man løbe i?

Det kan være en god ide at løbe i den samme retning som cyklisterne. Dog skal du naturligvis blive på fortovet, medmindre der ikke er andre steder at løbe end på cykelstien.

Billister er trænet til at holde øje med cyklister, men det er ikke altid, at de er opmærksomme på løbere. Derfor har du bedst chance for at blive set, hvis du bevæger dig i den samme retning som cyklerne.

I forbindelse med hvilken retning du løber, skal du også være opmærksom på færdselsloven, som fastsætter, at gående, som benytter kørebanen, skal befærde sig i den venstre side af færdselsretningen. Det er kun i tilfælde af fare, at man har lov til at gå i den modsatte side.

Må man løbe over et fodgængerfelt?

Der er ingen love, som siger, at du ikke må løbe over et fodgængerfelt. Det betyder, at du har lov til at løbe over et fodgængerfelt, så længe der er grønt. Hvis du bliver fanget i at løbe over for rødt, kan det ende med en bøde på 700 DKK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_adventure